1a

Katarzyna Gruning

Właścicielka
W Studiu Qulinarnym łączy wszystkie swoje pasje. Entuzjastka oryginalnych smaków i dalekich podróży, z których nieustannie przywozi kulinarne inspiracje. Wcześniej z powodzeniem prowadziła studio projektowe. Nowe, piękne wnętrze zabytkowego garażu, w którym mieści sie restauracja, jest jej autorskim konceptem.

 

Giacomo Monzali

Giacomo Monzali

Szef Kuchni
Z pochodzenia Włoch , urodzony w Rimini. Kulinarną wiedzę i szlify zdobywał od najmłodszych lat na kuchniach całego świata – między innymi w Madrycie, Dubaju, Mediolanie, Londynie, Genewie. Pracował z takimi Chefami jak: Felice Lo Basso (*Michelin ), Chris i Jeff Galvin (*), Diego Rossi (*) czy Sergi Arola (**). Do Polski przyjechał jako Head Chef Studio Qulinarnego, aby zgodnie z najwyższymi światowymi standardami, prowadzić kuchnię, którą sygnował swoim nazwiskiem Paulo Airaudo (*).
Giacomo będąc kosmopolitą, postanowił rozwijać swoje pasje zawodowe w Krakowie. Przejął tym samym obowiązki Airaudo, który poświęcił się projektowi swojej autorskiej restauracji Amelia w San Sebastian, mieście w którym tworzą tam takie gwiazdy jak: Juan Mari Arzak(***), Luis Aduriz (***), Eneko Atxa (**) czy Martin Berasategui (**)
Giacomo Monzali zamieszkał na stałe w Krakowie, gdzie można spotkać go tworzącego autorskie dania w kuchni Studio Qulinarnego.

 

Paulo Airaudo

Paulo Airaudo

Consulting Chef
Paulo Airaudo urodził się w Argentynie, w rodzinie włoskich imigrantów. Pracował zawodowo na całym świecie, w Meksyku, Peru i wielu europejskich krajach, a także w jego ukochanych Włoszech. W Europie doświadczenie i wiedzę zdobywał między innymi w takich restauracjach jak „Arzak” (***Michelin) w San Sebastian czy też „The Fat Duck” (***Michelin) pod Londynem, pod okiem Hestona Blumenthala. Wspólnie z Francesco Gasbarro otworzył trattorię „La Bottega” w zabytkowej części Genewy, gdzie po zaledwie pięciu miesiącach działalności, w maju 2015 roku, wspólnie otrzymali pierwszą gwiazdkę Michelin. Obecnie Paulo Airaudo współpracuje z Panią Katarzyną Gruning w Studio Qulinarne restauracja & Coctail Bar.

 

Krzysztof Kocierz

Krzysztof Kocierz

Sommelier
Wicemistrz Polski Sommelierów z roku 2009, oraz trzeci na podium Mistrzostw Polski Barmanów również z tego samego roku. Uczestnik między innymi konkursu Mistrzostw Świata Sommelierów organizacji Worldwide Sommelier Association (WSA) w Rzymie, czy konkursu Międzynarodowych Mistrzostw Sommelierów Hiszpanii (UAES) w Maladze. Członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich od 2007 roku oraz Stowarzyszenia Barmanów Polskich od 2008 roku.

Floor

Dominika stronaDominika Kitowska

chwistekMagda Zbrzeżna

Agnieszka SikoraAgnieszka Sikora

Kinga KoziełKinga Kozieł

Bar

Tomasz Zastrzeżyński
Tomasz Zastrzeżyński

Grzegorz Pietrzyk
Grzegorz Pietrzyk

Kuchnia

ChwistekBarnadetta Chwistek

Michał ZakrajewskiMichał Zakrajewski

Tomasz ChomówTomasz Chomów

OwczarzZiemowit Owczarz

MadejUla Madej

Mateusz BiałożytMateusz Białożyt

Jacek NowakJacek Nowak

Biuro

latosinskiMaciek Filipiak