23.11.2018 GODZINA: 20.00

Zapraszamy Państwa na czwartą edycję ,,Kolacji na 4 ręce” w Studio Qulinarne, która odbędzie się 23 listopada o godzinie 20:00. Gospodarzami kolacji w stylu peruwiańskim będą Chef Giacomo Monzali oraz jego gość Luis Conrnejo z restauracji Yakumanka By Gaston Acurio.

CENA KOLACJI: 295 ZŁ / OD OSOBY. CENA WINE PAIRING: 320 ZŁ.

REZERWACJE PRZYJMUJEMY DROGĄ MAILOWĄ: biuro@studioqulinarne.pl LUB TELEFONICZNIE: +48 12 430 69 14

Menu_n5

Notka_Gaston

24.09.2018 GODZINA: 19.30

Zapraszamy Państwa na czwartą edycję ,,Kolacji na 4 ręce” w Studio Qulinarne, która odbędzie się 24 września o godzinie 19:30. Gospodarzami wieczoru będą Chef Giacomo Monzali oraz jego gość Chef Björn Swanson – właściciel znanej, berlińskiej restauracji Golvet, nagrodzonej gwiazdką Michelin.

CENA KOLACJI: 290 ZŁ / OD OSOBY. CENA WINE PAIRING: 240 ZŁ.

REZERWACJE PRZYJMUJEMY DROGĄ MAILOWĄ: biuro@studioqulinarne.pl LUB TELEFONICZNIE: +48 12 430 69 14

post_k4_cena

 

Krab

 

menu_pol

Björn Swanson

Bjorn_foto

Urodził się i wychował w Berlinie, Niemcy. Styl jego kuchni odzwierciedla jego korzenie, które znajdują się w Szwecji i Stanach Zjednoczonych. Po wielu latach podróży i pracy w najlepszych restauracjach, takich jak 2 gwiazdki Michelin „Fischers Fritz” i „Facil” w hotelu Mandala, Björn Swanson postanowił powrócić do swojego rodzinnego miasta, aby otworzyć restaurację „Golvet”, która została wyróżniona gwiazdką Michelin i zdobyła 16 punktów w Gault & Millau w ciągu pierwszych 6 miesięcy po jej otwarciu.

 

 

 

28.07.2017 GODZINA: 19.30

TRZECIA ODSŁONA CYKLU KOLACJI NA 4 RĘCE ORGANIZOWANYCH
PRZEZ RESTAURACJĘ STUDIO QULINARNE W KRAKOWIE.
W LIPCU NASZYM GOŚCIEM BĘDZIE RAFAŁ KOZIORZEMSKI.

Giacomo Monzali

Giacomo Monzali

REZERWACJE PRZYJMUJEMY DROGĄ MAILOWĄ: biuro@studioqulinarne.pl ORAZ TELEFONICZNIE: +48 12 430 69 14
CENA:
MENU DEGUSTACYJNE 7 DAŃ: 290 PLN/OS
MENU DEGUSTACYJNE WIN: 240 PLN/OS

 

04.04.2017 GODZINA: 19.30

DRUGA ODSŁONA CYKLU KOLACJI NA 4 RĘCE ORGANIZOWANYCH
PRZEZ RESTAURACJĘ STUDIO QULINARNE W KRAKOWIE.
W KWIETNIU NASZYM GOŚCIEM BĘDZIE DIEGO ROSSI.

Giacomo Monzali

REZERWACJE PRZYJMUJEMY DROGĄ MAILOWĄ: biuro@studioqulinarne.pl ORAZ TELEFONICZNIE: +48 12 430 69 14
CENA:
MENU DEGUSTACYJNE 7 DAŃ: 290 PLN/OS
MENU DEGUSTACYJNE WIN: 240 PLN/OS

 

CHEF DIEGO ROSSIGiacomo Monzali

Motorem napędowym działań Diego Rossi jest pasja do gotowania, którą odkrył w sobie już za dziecięcych lat. W maju otworzyła się jego Trattoria TRIPPA – owoc współpracy z Petro Caroli, pomysłodawcy ich wspólnego bloga Singerfood, a także Chefa w najlepszych włoskich restauracjach od ponad dziesięciu lat.

Pierwszym sprawdzianem dla Diego Rossi była Restauracja w Hotelu Bauer w Wenecji w 2006 roku. Pracował dla Chefa Giovanni Ciresa, wykładającego teraz w szkole ALMA. Znaczący postęp umożliwiła mu w 2008 roku praca w St. Hubertus z Norbert Niederkofler** i rok później – w nowo otwartej Restauracji Alfio Ghezzi, Locanda Margon*

Z roku na rok stawało się dla niego coraz bardziej jasne to, że bardziej satysfakcjonujące oraz zgodne z jego naturą perfekcjonisty byłoby prowadzenie własnej kuchni. Okazało się jednak, że czas na to jeszcze nie nadszedł. Czekając, prowadził wraz z Juri Chiotti Restaurację Delle Antiche Contrade. Stanowiło to dla niego ważne doświadczenie i pozwoliło zrozumieć, czego tak naprawdę krytycy oczekują od szefa aspirującego do osławionej gwiazdki Michelin, którą zdobył.

Rossi nie posługuje się technikami zmieniającymi istotę produktów: dla Szefa z Wenecji techniki kulinarne są tylko środkiem do celu i powinny być one stosowane z poszanowaniem do produktu tak, aby wydobyć z niego to, co najlepsze. To kreatywność odgrywa kluczową rolę w dostarczaniu Gościom atrakcji kulinarnych i odkrywaniu na nowo Włoch i ich bogactwa. Stąd też miejsce dla tradycyjnych potraw, zapomnianych składników, podążanie za sezonowością i eleganckie akcenty, których także nie powinno zabraknąć.

Giacomo Monzali

 

23.03.2017 GODZINA: 19.30

PIERWSZA ODSŁONA CYKLU KOLACJI NA 4 RĘCE ORGANIZOWANYCH
PRZEZ RESTAURACJĘ STUDIO QULINARNE W KRAKOWIE.
W MARCU NASZYM GOŚCIEM BĘDZIE FELICE LO BASSO.

 

Zdjecie_kolacja

REZERWACJE PRZYJMUJEMY DROGĄ MAILOWĄ: biuro@studioqulinarne.pl ORAZ TELEFONICZNIE: +48 12 430 69 14
CENA:
MENU DEGUSTACYJNE 7 DAŃ: 295 PLN/OS
MENU DEGUSTACYJNE WIN: 240 PLN/OS

 

CHEF FELICE LO BASSOGiacomo Monzali

Felice Lo Basso urodził się we włoskiej, nadmorskiej miejscowości Molfetta w 1973 roku. Doświadczenie zdobywał w wielu znakomitych restauracjach we Włoszech i na świecie. W 2011 roku otrzymał po raz pierwszy prestiżową gwiazdkę Michelin. Bardzo utalentowany w niebanalnym stylu, zachowując balans między kreatywnością a wiedzą, Felice Lo Basso tworzy dania z największym szacunkiem do produktu bazowego. Jego kunszt kulinarny wywodzi się z kuchni nadmorskiej, a rozwinął w górach: zawsze uwzględniając jakość produktów i chęć eksperymentowania z kształtem, kolorem, a także wariacją smaków. W jego restauracji Felix Lo Basso oferuje dania na najwyższym poziomie, wyrafinowanym smaku, ale z wykorzystaniem tradycyjnych włoskich surowców. Intuicja, wyobraźnia, innowacyjność i kreatywność to filary jego gastronomicznego projektu.

Giacomo Monzali

Giacomo Monzali